Tintasugaras trükkök

9/24/2009 11:54:00 du. / Bejegyezte: Józsi /

A tintasugaras nyomtatók egyik nagy előnye az, hogy viszonylag könnyen és olcsón lehet újratölteni a patronokat. Nagy bosszúság is jár viszont velük: a tinta nagyon könnyen beszárad és így a patron használhatatlan lesz. 

Hogyan sikerült túljutni ezen a problémán ?

Nyilván, először az ember utánakeres, hogy mit is lehet ilyenkor tenni. A találatok nagy része azt mondja, hogy jó meleg vízbe kell tenni a patront, vigyázva arra, hogy az áramköröket azért ne érje a víz. Kipróbáltam, az alábbi pozícióban állítottam bele a patront a vízbe :



Nem használt - a nyomtató továbbra is üresen dobta ki lapot.

Ezután fecskendővel 1ml etilalkoholt nyomtam be a patronba, a címke alatt levő lyukon keresztül (amit egyébként az utántöltésre használnak), ami az alábbi képen is látszik: 



Ezután beindult a nyomtatás.

Egy nagyon zavaró dolog a nyomtatásnál az, hogy ha az ember abba akarja hagyni, nem nagyon tudja. A nyomtatósorban (Print manager) hiába nyomom a "delete"-et, a dokumentum nagyon lassan törlődik ki (ha egyáltalán van az embernek türelme kivárni).  Ha a nyomtatót kikapcsolom, bekapcsoláskor nagy az esély, hogy magától folytatódjon a nyomtatás onnan, ahol abbahagyta.

Viszont, ha a "delete" megnyomása után újraindítom a nyomtatásvezérlő szolgáltatást ("Print spooler service"), akkor a doksi egykettőre eltűnik a sorból. Ehhez, jobb-klikk a "My Computer" ikonjára, klikk a "Services"-re, jobb klikk a "Print Spooler"-re és "Restart".

Sok sikert.

Címkék: , ,