Esni fog

11/12/2009 11:16:00 du. / Bejegyezte: Józsi /

Néhány idézet Eugen Ovidiu Chirovici "Ploaia care va veni" c. cikkéből a bloombiz-ről az ország helyzetét elemezve (hozzávetőleges fordítás) :

"Senki sem mondja - még - a tömegnek, hogy decembertől, miután a politikai harcnak vége lesz, kezdődik igazából a "sírás-rívás és fogcsikorgatás". Hogy több mint 100.000 közalkalmazott, akiket nem tettek ki tavasszal, mikor még lett volna esélyük munkát találni, lesz kidobva télen, amikor a munkapiac be van fagyva.

Hogy reálértékben a fizetések legalább 15%-al csökkenni fognak (azon szerencsések esetében, akiknek lesz még munkahelyük), a nyugdíjak úgyszintén.

Hogy már most is csak egyik napról a másikra élünk, s a folyó költségek fedezésére is kölcsönökhöz kell folyamodnunk (megj.: sőt, most azért izgul mindenki, hogy esetleg nem kapjuk meg a következő részletet).

Túl leszünk ezen a választáson is, lesz valamilyen kormányunk s talán akkor fogunk hallani egy pontos bemutatást a gazdaság VALÓS helyzetéről (megj.: ha lesz ilyen, csak azért, hogy saját maguk inkompetenciáját mentegessék a nehéz helyzettel).

Csakhogy ezúttal a számlát nehéz lesz fizetni, nehezebb, mint gondolnánk. Az eső, ami eljön, nem egy kis tavaszi zápor lesz, hanem orkán."

Címkék: , ,