Magyarország : könnyítik a kettős állampolgárságot

5/26/2010 10:54:00 du. / Bejegyezte: Józsi /


A választások után a Fidesz által benyújtott első törvényjavaslatok között van az, amelyik a határon túli magyarok kettős állampolgárságáról szól. A törvényt ma szavazta meg a magyar parlament, 97,7%-os többséggel.

"Az elfogadott törvény értelmében egyedi kérelemre kedvezményesen honosítható az a nem magyar állampolgár, akinek a felmenője magyar állampolgár volt, vagy valószínűsíti magyarországi származását, és magyar nyelvtudását igazolja. A törvény alapján tehát ezentúl nem szükséges Magyarországon tartózkodnia annak, aki magyar állampolgárságot szeretne szerezni.

A magyar származású külföldi állampolgárok tartós magyarországi tartozkodásuk esetén jelenleg is kedvezményesen, akár három hónap alatt állampolgárságot szerezhettek, a könnyítés tehát a tartózkodás feltételének eltörléséből áll.

Az állampolgárság megszerzése nem érinti a szavazati jogot, amelyet a választójogi törvény rendez, és melynek feltétele a magyarországi állandó lakcím megléte. Nem érinti a szociális- és nyugdíjellátást sem, amit szintén külön törvények szabályoznak." (index.hu)

Szóval, mégsem élhetünk meg az igazi magyarok hátán, pedig mióta pályázunk már erre ...

Címkék: , ,

1 megjegyzés:

Comment by Abigél on 2010. május 28. 16:31
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

Megjegyzés küldése