Csődvédelmet kért a Nortel

1/15/2009 12:17:00 de. / Bejegyezte: Józsi /

"A Nortel Networks Corp. valaha Kanada legnagyobb cége volt, a távközlési eszközöket gyártó vállalatot a legnagyobbként tartották számon az észak-amerikai piacon.
A Nortel az Egyesült Államokban szerda reggel folyamodott csődvédelemért, és hasonló lépésre készül Kanadában is - tudta meg a Wall Street Journal. A társaság forgalma az elmúlt hónapok során jelentős mértékben csökkent, kiváltképp a hazai pályának számító Észak-Amerikai piacon. A részvények árfolyama még ennél is nagyobb mértékben zuhant.
A Nortel megközelítőleg 3,8 milliárd dolláros tartozást halmozott fel, ám eszközeit nem tudta értékesíteni, így a követeléseknek képtelen volt eleget tenni." (Napi online)

"Compania Nortel, cel mai mare producator nord-american de echipamente pentru telefonia mobila, a cerut falimentul, anunta AFP. Potrivit Bloomberg, din 2005 si pana in prezent Nortel a inregistrat pierderi de circa sapte miliarde dolari, iar in septembrie 2008 datoriile companiei se ridicau la 6,3 miliarde dolari." (hotnews.ro)

Címkék: , ,