Új vezető a Yahoo!-nál

1/15/2009 12:30:00 de. / Bejegyezte: Józsi /


"Az Autodesk korábbi vezetőjét, Carol Bartzot nevezte ki elnök-vezérigazgatóvá a Yahoo!. A pozícióért szintén harcba szállt Susan Decker, a Yahoo! elnöke, aki nem kapta meg az állást, ezért el is hagyta a vállalatot. A 60 éves Carol Bartz 1992 és 2006 között vezette az Autodesket, irányítása alatt a vállalat a tervezőszoftverek piacvezetőjévé vált, bevétele ötszörösére nőtt. Az Autodesk előtt Bartz a Sun Microsystemsnél, a Digital Equipment Corporationnél és a 3M-nél is dolgozott.
A Yahoo! korábbi elnök-vezérigazgatója, a társalapító Jerry Yang tavaly novemberben mondott le tisztségéről, miután irányítása alatt a cég elutasíotta a Microsoft 45 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatát, ugyanakkor nem tudott egy életképes alternatívát felmutatni a növekedésre. A Yahoo! piaci értéke jelenleg nem éri el a 17 milliárd dollárt, a részvények 12 dollár körüli árfolyamon cserélnek gazdát -- a Microsoft egy évvel ezelőtt 33 dollárt kínált értük." (HWSW)

Lásd a tavaly februári bejegyzést.
Érdekes lesz megfigyelni, ha az új elnöknő ugyanolyan eredményeket tud produkálni, mint az Autodesk-nél. Ebből kiderülhet az is, mennyire volt a siker személyes hozzájárulás illetve a körülmények összejátszása.

Címkék: , ,

3 megjegyzés:

Névtelen on 2009. január 18. 22:46

mna, akarom mondani, nagyon jó lett az oldalad :)

Comment by Józsi on 2009. január 19. 10:49

btemplates.com
Itt lehet válogatni. S ne mondjam, hogy a feleség irányított ide...

Comment by Nelly on 2009. január 19. 13:12

No, majd én is ellátogatok arra az oldara, habár nem rég újúltam meg - így egyenlőre nincs változás!

Nagyon jó lett a blogod!

Megjegyzés küldése